• trudność
    6
    osoby
    30
    minut
    -
    ocena

Składniki:


biała czekolada50 g
masło
jajko1 sztuka
mąka pszenna100 g
cukier trzcinowy60 g
proszek do pieczenia1 łyżeczka
laska wanilii1 sztuka
olej rzepakowy50 ml
mleko pełne100 ml
migdały w płatkach100 g
polewa
cukier puder
sok z cytryny
Print Friendly

BABECZKI MIGDAŁOWE Z POLEWĄ CYTRYNOWĄ

W kąpieli wodnej rozpuść i połącz białą czekoladę z masłem.

Odstaw do ostygnięcia i dodaj jajko.

Dodaj także miąższ z laski waniliowej.

Wymieszaj dokładnie.

Dolej olej oraz mleko.

W drugiej misce wymieszaj dokładnie wszystkie składniki suche.

Połącz dokładnie składniki suche z mokrymi.

Piekarnik nastaw na 190 stopni.

Masę na babeczki przełóż do foremek do 2/3 ich wysokości.

Wstaw do piekarnika i piecz przez 10 – 15 minut.

Po 10 sprawdź patyczkiem czy są suche w środku.

Odstaw do przestygnięcia.

W rondelku połącz sok z cytryny z masłem i cukrem pudrem.

Podgrzewaj, aż powstanie polewa.

Polej każdą babeczkę i odstaw do ostygnięcia.

Jedz po ostygnięciu babeczek.

Smacznego

Tagi:
nazwa produktucenailośćdo zapłaty
razem0.00