• trudność
    6
    osoby
    30
    minut
    -
    ocena

Składniki:


rukola (najlepiej umyta)200 g
czosnek2 ząbki
sok z połowy cytryny
ziarna słonecznika100 g
oliwa z oliwekokoło 150 ml
ser Grana Padano150 g
razowy makaron spaghetti400 g
pęczek zielonych szparagów1 sztuka
sóldo smaku
pieprzdo smaku
olej kokosowy1 łyżeczka
Print Friendly

RAZOWY MAKARON SPAGHETTI ZE SZPARAGAMI I PESTO Z RUKOLI

Zmiksuj razem składniki na pesto:

obrane ząbki czosnku, starty ser, rukolę, uprażone na suchej patelni ziarna słonecznika, sól, pieprz, sok z cytryny i oliwę z oliwek.

Pesto musi być lekko płynne.

Szparagi umyj i odetnij twarde końcówki.

Pokrój na mniejsze kawałki.

Podsmaż krótko na rozgrzanym oleju kokosowym.

Zdejmij patelnię z ognia.

Makaron ugotuj w osolonym wrzątku al dente.

Przełóż na patelnię ze szparagami.

Dodaj pesto i całość dokładnie wymieszaj.

Tagi: , ,
nazwa produktucenailośćdo zapłaty
razem0.00