• trudność
    8
    osoby
    40
    minut
    -
    ocena

Składniki:


arkusz gotowego ciasta francuskiego1 sztuka
ser gorgonzola200 g
serek kozi150 g
zielone szparagijeden pęczek
pomidorki cherry250 g
żółtko1sztuka
świeżo zmielony czarny pieprzdo smaku
Print Friendly

TARTA Z CIASTA FRANCUSKIEGO ZE SZPARAGAMI I POMIDORKAMI CHERRY

Szparagi umyj i odetnij z nich twarde końcówki.

Jeśli są duże przekrój je także wzdłuż na pół.

Ciasto rozłóż na papierze do pieczenia.

Piekarnik nastaw na 200 stopni.

Ciasto wysmaruj serkiem kozim zostawiając około 2 cm boki, z każdej strony.

Na serek połóż szparagi oraz umyte i przekrojone na pół pomidorki cherry.

Na górze posyp pokruszony ser gorgonzola i świeżo zmielony czarny pieprz.

Boki tarty posmaruj rozmąconym żółtkiem.

Tartę wstaw do piekarnika i piecz około 25 minut.

Tagi: , , ,
nazwa produktucenailośćdo zapłaty
razem0.00